Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lekötés

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Egy betétlekötés futamidejének végén 9 678 950 forintot írnak jóvá a bankszámlánkra. Azt tudjuk a betétről, hogy futamideje 14 év az éves kamatláb 11%. Valamint, hogy a betét lekötésének kezdetekor 500 000 forintot tennünk letétként majd minden évben ugyan akkora összeget fizettünk be. Mekkora összeget fizettünk be negyedévente?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9.678.950=500.000*(1+0,11)^14+x*((1+"0,11")^14-1)/("0,11")`

`9.678.950=2.155.220+x*((1+"0,11")^14-1)/("0,11")`

`7.523.730=x*((1+"0,11")^14-1)/("0,11")`

`(7.523.730)/(((1+"0,11")^14-1)/("0,11"))=x`

`250.000=x` Ennyit fizetnek be évente.


Tehát a negyedéves befizetés `(250.000)/4=color(red)(62.500 \ Ft)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2