Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1573
Egy csónakos a partra merılegesen evez a vízhez viszonyított 7,2 km/h sebességgel. A
folyó sodra a csónakot 150m távolságon sodorja lefelé. A folyó szélessége 500m.
Mekkora sebességgel folyik a víz és mennyi ideig tart a folyón való átkelés? (0,6m/s,
4min 10s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A sebességének a partra merőleges komponense `7.2(km)/h=2m/s`. Ekkora sebességgel teszi meg az 500 méter távolságot, ez `t=500/2=250` másodpercig tart, ami 4 perc és 10 másodperc.

A sodrás ez idő alatt 150 méterrel viszi arrébb, tehát a folyó sebessége `150/250=0.6m/s`.
0