Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Haromszogek hasonlosagaihoz,kicsinyites nagyobbitas.. Idk

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
A feladatrol kepet szurok ide be mert van abra is hozza.Kerlek valaki oldja meg,mert egytalan nem ertem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első lépésként meghatározzuk a szögeket.

`alpha=tg^-1 \ 92/50="61,48"°`

`beta=tg^-1 \ 42/50="40,03"°`



Kiszámoljuk a karó és a fa távolságát.

`g=y/(tgbeta)=160/(tg"40,03"°)=color(red)("190,48" \ cm)`



Ezután a szemmagasság fölé eső részt.

`x=g*tgalpha="190,48"*tg"61,48"°="350,48" \ cm`




A fa teljes magassága tehát a szemmagasság és a szemmagasság feletti rész összege.

`m_"fa"=x+y="350,48"+160=color(red)("510,48" \ cm)`


Az ábra csak a szemléltetés céljából készült: https://www.geogebra.org/calculator/v2gcbsh9


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2