Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
298
Adjuk meg, illetve számítsuk ki az alábbi termokémiai egyenletek alapján az
azokban szereplő vegyületek képződéshőit!
2 WC(sz)+ 5 Oz(g) = 2 WOisz)+ 2 COz(g) L1H1 = -2391,6 kJ/mol,
WOisz)+ 2 Hz(g) = W(sz)+ 3 H2O(f) L1H2 = -17,1 kJ/mol,
C(sz)+Oz(g) = COz(g) L1H3
= -393,5 kJ/mol,
2Hz(g)+Oz(g) = 2H2O(f) L1H4
= -571,6 kJ/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0