Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekre szeretném sürgösen a megoldásokat.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`bb"1. Feladat"`
`Q=? "[Q]=C"`
`1mAh=1mA*3600s=0,001A*3600s=3,6C`
`25.000mAh=25.000*3,6C=color(red)(90.000C)`
`bb"2. Feladat"`
`35.000mAh=35.000*3,6C=color(red)(126.000C)`
`bb"3. Feladat"`
`R=frac{U}{I}`
`U=6V`
`I=0,15A`
`R=frac{600V}{15A}=color(red)(40Omega)`
`bb"4. Feladat"`
`U=12V`
`I=0,1A`
`R=frac{120V}{10A}=color(red)(12Omega)`
`bb"5. Feladat"`
`Q=0,002C`
`t=120s`
`Q=I*t -> I=frac{Q}{t}`
`I=frac{2}{120000}=color(red)(0,00001dot(6))`
`bb"6. Feladat"`
`W=U*Q`
`U=230V`
`Q=0,5C=frac{1}{2}C`
`W=frac{230V}{2C}=color(red)(115J)`
`bb"7. Feladat"`
`I=frac{U}{R}`
`U=4,5V`
`R=50Omega`
`I=frac{45V}{500Omega}=color(red)(0,09A)`
`bb"8. Feladat"`
`U=I*R`
`I=100mA=0,1A=frac{1}{10}A`
`R=100Omega`
`U=frac{100Omega}{10A}=color(red)(10V)`
`bb"9. Feladat"`
`I=frac{Q}{t}`
`Q=5C`
`t=120s`
`I=frac{5C}{120s}=color(red)(0,041dot(6)A)`
`bb"10. Feladat"`
`Q=I*t`
`1Ah=1A*3600s=3600C`
`7200Ah=7200*3600C=color(red)(25.920.000C)`
Módosítva: 2 éve
0