Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretném megtudni rá a választ

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
381
Mennyi a feszültséget ha 100 Ohm az elenállás és az áram erőségg 100 Ma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`bb"Adatok:"`
`R_"(ellenállás)"=100Omega`
`I_"(áramerősség)"=100mA=0,1A`
`U_"(feszültség)"=?`

`"Ohm törvényének képlete:"`
`R=frac{U}{I}`
`"Ezt átrendezve:"`
`U=R*I`
`"Behelyettesítve:"`
`U=100Omega*0,1A`
`color(red)(U=10V)`
Módosítva: 2 éve
0