Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a Matek házim-ban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((2-x)(3x+2))-((3x-1)(5-x))=6`
`"Bővítjük a kifejezést:"`
`(6x-3x^2+4-2x)-(15x-5-3x^2+x)=6`
`cancel(-3x^2)+4x+4cancel(+3x^2)-16x+5=6`
`4x+4-16x+5=6`
`-12x+9=6`
`12x=3`
`x=color(red)(frac{1}{4})`

`(3x+2)^2+(3-4x)^2=(5x-1)^2`
`9x^2+12x+4+9-24x+16x^2=25x^2-10x+1`
`cancel(25x^2)-12x+13=cancel(25x^2)-10x+1`
`-12x+13=-10x+1`
`-2x+13=1`
`2x=12`
`x=color(red)6`
0