Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika: mérlegelv, összevonás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Feladat: végezdel az összevonásokat, majd a mérlegelv felhasználásával oldd meg az egyenleteket!

a) 6x + 4 - 7x - 2 = 6x + 1 + 2x - 3

b) 22 - 28x + 56 + 60x = 8x - 24 + 42 + 12x

( Megköszönném ha a számolás is leírnád! ;) )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm az egyenletek megoldását!


a)
6x + 4 – 7x –2 = 6x + 1 + 2x – 3
–x + 2 = 8x – 2 /+x
2 = 9x – 2 /+2
4 = 9x /:9
4/9 = x


b)
22 – 28x + 56 + 60x = 8x – 24 + 42 + 12x
78 + 32x = 20x + 18 /–18
60 + 32x = 20x /–32x
60 = –12x /:(–12)
–5 = x


Ne feledkezz meg az ellenőrzésről! Az x értékét helyettesítsd be az eredeti egyenletbe, és ha mindkét oldalnak ugyanannyi az eredménye, akkor a megoldás helyes.
1