Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
A kérdés: lakásvásárlás során a szerződés megkötésekor a lakás árának 15%-át kell kifizetni előlegbe. Lucáék szülei 2,4 millió forintot fizettek előlegként az eladónak.

a) mennyibe került a lakás?

b) a lakás vásárlásához hitelt kellett felvenni. Ez a lakás árának a 30%-a. Hány forint hitelre volt szükség?

c) A lakás vásárlásakor 640 000 ft illetéket kellett fizetni az államnak. A lakás árának hány százaléka az illeték mértéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=(2.400.000)/("0,15")=color(red)(16.000.000 \ Ft)`


b.)
`x=16.000.000*"0,3"=color(red)(4.800.000 \ Ft)`


c.)
`x=(640.000)/(16.000.000)*100=color(red)(4%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1