Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segitsetek.köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
314
Anya 20 liter bodzaszörpöt készített. 0,5 literes és 0,2 literes palackok vannak kikészítve rá. Melyik palackból hányat töltött meg, ha összesen 55 palackot töltött meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x+y=55=>x=55-y),("0,5"x+"0,2"y=20):}`

`"0,5"*(55-y)+"0,2"y=20`

`-"0,3"y=-"7,5"`

`color(red)(y=25)`



`x=55-y=55-25=color(red)(30)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0