Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segítsetek.Köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
A nettó (nettó) jövedelem azt az összeget jelenti, amelyet egy személy ténylegesen kap. Ez az adózás utáni összeg, kereset a bruttó (bruttó) az adózás előtti összeget jelenti.

Zsuzsa két helyen keres plusz pénzt. Egy sportboltban óránként 2,40 eurót, a moziban pedig 2,10 eurót kap a pénztárnál. Ebben a hónapban 35 órát dolgozott, és 81,9 eurót keresett. Hány órát dolgozott a sportboltban és hány órát a moziban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x+y=35=>y=35-x),("2,4"x+"2,1"y="81,9"):}`

`"2,4"x+"2,1"*(35-x)="81,9"`

`"2,4"x+"73,5"-"2,1"x="81,9"`

`"0,3"x="8,4"`

`color(red)(x=28)`


`y=35-x=35-28=color(red)(7)`


Tehát Zsuzsa 28 órát dolgozott a sportboltban és 7 órát a moziban.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0