Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszives segítsetek.Köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
Egy téglalap kerülete 84 cm, szélessége 14 cm-rel nagyobb, mint hosszának egyharmada.
Számítsd ki a méreteit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`84=2*((4a)/3+14)`

`126=4a+42`

`84=4a`

`color(red)(21=a)`


`b=21/3+14=color(red)(21)`

Tehát ez egy négyzet mivel minden oldala egyenlő hosszúságú.

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0