Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
507
Sziasztok!
A Guericke-kísérletben mekkora erővel hatott a levegő a 75 cm átmérőjű gömb felszínére? Ha a 16 ló nem tudta széthúzni, milyen felső becslést adhatunk egy ló húzóerejéről?

Ezt hogy kéne kiszámolni?
Köszi a válasz előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"F"=("P"*"A")/"n"=("P"*pi*"r"^2)/"n"=("101,325" \ "kPa"*pi*("0,375" \ "m")^2)/16=color(red)("2,7978" \ "kN")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 hónapja
1