Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1958
A [0; 10] intervallumban véletlenszerűen kiválasztunk egy valós számot. Mennyi a valószínűsége, hogy
a szám közelebb van a 3-hoz, mint a 9-hez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Meghatározzuk az intervallum átlagát:
0+10/2=5
Most a 3 és a 9 abszolút távolsága kell az átlagtól:
Távolság(3)=|3-5|=2
Távolság(9)=|9-5|=4
Látható, hogy a 3-ra mennyivel több az esély, de a biztonság kedvéért kiszámoljuk:
P(3)=Távolság(9)/Távolság(3)+Távolság(9)=4/6=2/3=66,667%
P(9)=Távolság(3)/Távolság(3)+Távolság(9)=2/6=1/3=33,333%
De nekünk csak P(3) kell tehát a válasz:
66,667% az esélye, hogy a véletlenszerű szám közelebb áll a 3-ashoz, mint a 9-eshez.

Ez a megoldás rossz, a helyes a kommentekben van!
Módosítva: 2 éve
0