Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolások

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
1) Mekkora erőt fejt ki a kerékpáros 5000 méter távolságra jut el 20000 J munkavégzéssel?
2) Egy 200 t tömegű repülő 936 km/h sebességre gyorsult? Mekkora munkát végzett mozgáda során a meghajtómű?
3) Mekkora munkát végzett a közegellenállási erő, ha egy 5kg tömegű test 10m magasról esik le és 15km/h sebességgel ér talajt?
4) Mekkora annak az autónak a teljesítménye, amelyik a motorja 5 másodperc alatt 2500kJ munkát végez és a hatásfoka 60%?
5) Egy rugó 2N erő hatására 10cm-rel nyúlik meg. Mekkora munkavégzés szükséges a rugó 5 cm-rel való megnyújtásához.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`F=W/d=(20.000 \ J)/(5.000 \ m)=color(red)(4 \ N)`


2.)
`E_k=(m*v^2)/2=(2*10^5 \ kg*(260 \ m/s)^2)/2=color(red)("6,76"*10^9 \ J)`


3.)
`W=m*g*h-(m*v^2)/2=5 \ kg*"9,81" \ m/s^2*10 \ m-(5 \ kg*("4,17" \ m/s)^2)/2=color(red)(447 \ J)`


4.)
`P=(W_h/eta)/t=((2.500 \ kJ)/("0,6"))/(5 \ s)=color(red)("833,33" \ kW)`


5.)
`k=F/x=(2 \ N)/("0,1" \ m)=20 \ N/m`

`W=(k*x^2)/2=(20 \ N/m*("0,05" \ m)^2)/2=color(red)("0,025" \ J)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0