Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
337
Legyen két párhuzamos vezető árama azonos erősségű: I₁=I₂=I=1 A, a két vezető egymástól való távolsága d=1 m. Határozzuk meg a vezetők egységnyi husszúságú, azaz l=1 m-es szakaszára ható erőt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=(mu_0*I^2*l)/(2*pi*d)=(4*pi*10^-7 \ N/A^2*(1 \ A)^2*1 \ m)/(2*pi*1 \ m)=color(red)(2*10^-7 \ N)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1