Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
331
Mekkora súlyt tud felemelni az az egyenáramú húzómágnes, amelynek adatai: B₀=1,2, T A=4 cm², δ=1 mm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_0=(B^2*A)/(2*mu_0)=(("1,2" \ T)^2*4*10^-4 \ m^2)/(2*4*pi*10^-7 \ H/m)=229 \ N`

`F=2*F_0=2*229 \ N=color(red)(458 \ N)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1