Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
270
Segítenétek levezetni
Csatoltam képet.
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szabályos sokszög belső szöge `((n - 2) * 180^o) / n`, hatszög esetében `((6 - 2) * 180) / 6 = (4 * 180) / 6 = 720 / 6 = 120^o`.

Tehát a csúcsot a középponttal összekötő egyenes az oldallal `120^o / 2 = 60^o`-os szöget zár be. Amely háromszögnek két oldala is `60^o`, az egyenlő oldalú. Ez azt jelenti, hogy a csúcsot a középponttal összekötő egyenes ugyanakkora mint az oldal, azaz 2.1 m.

Így már elég oldal ismerünk a Pitagorasz tétel alkalmazásához.
Módosítva: 2 éve
0