Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Mennyi a körcikk területe ha a kör sugara 12 cm középponti szöge 120 fok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=12cm
α=120°
λ=120°/360°=1/3

Tkör=r2π
Tkörcikk=λ·r²π=1·144π/3=144π/3=48π
Tkörcikk=48π a körcikk területe.
Módosítva: 2 éve
0