Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Mennyi a körív hossza ha a kör sugara 12 cm középponti szöge 120 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=12cm
α=120°
λ=120°/360°=1/3

Kkör=2rπ
ikörcikk=λKkör=2rπ/3=24π/3=8π
ikörcikk=8π a körív hossza.
0