Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légy jó mindhalálig szereplő jellemzés

22585
Légy jó mindhaláligból kellene jellemezni: Pósalakyt, Orczyt, Gyéres tanárúrat, Török Jánost, Doroghy Violát, Misit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Nyilas Misi: a debreceni nagy kollégium törékeny testalkatú és érzékeny lelkületű kis diákja merő tisztaság, becsület és tehetség. A mélységből jön, érzékeny lélekkel, a szülői ház emlékével. Azt hiszi, a felnőttek jók és tiszták. A kamaszgyerek mélyen érző, tiszta érzésű és gondolkodású, végtelenül jóhiszemű, szemérmes, félénk, poétikus alkat. Szellemi képességei az osztály legjobbjai közé emelik. Fizikailag gyenge, erkölcsileg érett, egyenes mégis könnyen hazugságba keveredik, mert szemérme még erősebb. Társas kapcsolatait tekintve tudja, hogy ő más, mint a többi, sőt azt is érzékeli és kimondja, hogy ő különb a többi fiúnál. Áhítja, hogy ismerjék fel jóságát és tisztaságát. Szüleitől a becsületesség és a jóság” parancsát hozza magával. Lelki kibontakozásában nagy szerepet kap a könyv.

Orczy Vilmos: Misi diáktársa, barátja, az osztály legjobb tanulója. Szüleit tiszteli, értékrendje megfelel a kor elvárásának

Pósalaky úr: nyugalmazott tanácsos, egy öreg, vak úr, akinek Misi minden nap öttől hatig felolvasott. Anyagiakban nem szűkölködik, igen jólelkű. A kornak megfelelően Misit magázza.

Gyéres tanár úr, a latin nyelv tanára

Török János: Misi előző évi szállásadójának fia, Misi nagybátyának barátja. Igazi piperkőc. a külső megjelenés fontos számára, mert ezzel tud csábítani. Ezért mindenre képes. Lopni, hazudni is.

Doroghy Viola: Sanyi idősebb nővére, a család cselédje. Állandóan lázad a szerepe miatt, ám mégis jólesik törődnie a családdal. Szorgos lány, aki a testvéreire anyjukként tekint.
2