Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebbe valaki tudna segíteni csatoltam a képet

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30% - 5640
60% - 5710
10% - 5120
a,
Várható érték:
0,3·5640+0,6·5710+0.1·5120=5630
5630Ft lesz tehát a részvény várható értéke jövőre.

b,
Jelenleg: 5330Ft
Jövőre: 5630Ft

%-os növekedés:
100(jövőbeli érték - jelenlegi érték)/jelenlegi érték = 100(5630-5330)/5330 = 30000/5330

Megoldás tehát: 5,63%
(Mivel 2 tizedesjegyig kérte a feladat, ezért kerekítünk)

Módosítva: 2 éve
0