Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna nekem írni?

71
Valaki tudna nekem egy 10-12 mondatos forgalmazást írni a ,,sportolni jó?'' címmel?
Még mára kéne és légyszives senki ne jöjjön azzal hogy mert nem tudod te megírni meg hogy kezdd a bevezetéssel stb.Azert kérem a segítséget mert egyszerűen nem tudom elkezdeni. Előre is köszönöm annak aki ír!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia!
Mivel valószínűleg máshogy állunk ehhez a témához, ezért instrukciókat próbálok neked adni.

Bevezetésnek leírhatod, hogy "A mai, sokszínű világban sok sportolási lehetőség vesz minket körül, így mindenki megtalálhatja azt, ami saját személyiségéhez legjobban passzol.", vagy valami hasonlót, ez így bevezetésnek szerintem elég.

Mivel a címből következtetve sportolás előnyeiről kell írni, ezért a tárgyalásban írhatsz érveket, hogy milyen jótékony hatásai vannak annak, ha valaki sportol, egy-egy érvet akár több mondatban is kifejthetsz (pl. egészséges életmód, kikapcsolódás, feszültség levezetése, idő hasznos eltöltése, fittség megőrzése, csapatsportoknál csapatépítés)
Akár még a tárgyalásban is felhozhatsz saját példát/véleményt, ha sportolsz valamit, de ennek a nagy részét érdemes a befejezésre hagyni, általános iskolában általában így szokták felépíteni a fogalmazásokat.

Befejezés: "Szerintem akár verseny-, akár hobbiszerűen is érdemes sportot űzni és én is igyekszem a szabadidőmet efféle módon eltölteni."

Persze amiket írtam példamondatokat, azokat nyugodtan írd át a saját szókincsednek megfelelően.
Remélem tudtam segíteni! :)
0