Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Sziasztok!
Tudtok nekem ezekben a feladatokban segíteni? Előre is köszönöm!

1. Hány megoldása van az |x - 3| = 2 egyenlet- nek a természetes számok halmazán, az egész számok halmazán, illetve a racionális számok halmazán?

2. Hány megoldása van az |x - 3| <= 2 egyenlőtlenségnek a természetes számok halmazán, az egész számok halmazán, illetve a racionális számok halmazán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-3
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
|x-3|=2

X-3=2 amiből x=5
X-3=-2 amiből x=1
Azaz két megoldás van mindhárom számhalmazon.

2.feladat:
1<=x<=5 a megoldás
A természetes és az egész számok halmazán 5 db megoldás van (1,2,3,4,5)
A racionális számok halmazán végtelen sok megoldás van [1;5] intervallumon

Ígérd meg hogy ezt a példát nem rakod ki még egyszer!
0