Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Sziasztok!
Kérlek szépen segítsetek nekem ebben a feladatban. Előre is köszönöm szépen a segítséget.

Oldd meg az |x - 3| < 7 egyenlőtlenséget a valós számok halmazán!
A megoldást ábrázold számegyenesen és írd fel inter- vallumként is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is megoldod az |x-3|=7 egyenletet. Melyek azok a számok amelyeknek az abszolútértéke 7? A válasz a 7 és a -7.
Így x-3=7 amiből x=10, valamint x-3=-7 amiből x=-4 adódik.

A te egyenlőtlenséged megoldása -4<x<10
A számegyenesen a -4-hez és a 10-hez raksz egy üres karikát majd összekötöd.
0