Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
A mellékelt feladataimhoz kérhetnék segítséget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3.
a)
A kockának 12 éle van, a gúlának meg 8 éle, de ezekből 4 közös: `(12 + 8 - 4) * 8 cm = 16 * 8 cm = color(red)128 cm`

b)
Kocka él: `8 cm * 3 / 4 = 6 cm`
Háromszög szár: `8 cm * 5 / 4 = 10 cm`

Szükséges drót: `12 * 6 cm + 4 * 10 cm = 72 cm + 40 cm = color(red)112 cm`


4.
b)
Pitagorasz tétel a háromszögben melynek egyik beforgója a gúla magassága, a másik befogója meg az alap fele:
`\sqrt{8^2 + 6^2} = \sqrt{64 + 36} = \sqrt{100} = color{red}10 cm`
0