Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
308
Az mellékelt feladatomhoz szeretnék segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sajnálatos módon a kád magasságának mértékegysége le lett vágva, de feltételezem, hogy cm.

Alakítsuk a méreteket mind méterré:
    Szigetelés: `8 cm = 0.08 m`
    Szélesség: `8 dm = 0.8 m`
    Magasság: `65 cm = 0.65 m`

A belső méretek:
    Hosszúság: `1.8 m - 0.08 m * 2 = 1.64 m`
    Szélesség: `0.8 m - 0.08 m * 2 = 0.64 m`

a)
`T = 1.64 m * 0.64 m * 0.65 m = 0.682240 m^3 = color(red)682.24 l`

b)
Attól függ, hogy mit borít a műanyag:
    A teljes belső felület: `F = 1.64 m * 0.65 m * 2 + 0.64 m * 0.65 m * 2 + 1.64 m * 0.64 m = color(red)4.0136 m^2`
    Csak a szigetelt felület: `F = 1.64 m * 0.65 m * 2 + 0.64 m * 0.65 m * 2 = color(red)2.9640 m^2`
0