Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok levezetése!Megoldása!

Főoldal » Középiskola » Matematika
649
Írjuk föl egyszerűbb alakban a következő polinomokat! Adjuk meg a fokszámukat, és rendezzük is őket! 4-x⁸+6x-1+x⁸ 5x²+13x²y³-12-4x²-6x²y³ Végezze el a következő szorzásokat! (a-b)(a³+a²b+ab²+b³) (a+b)(a³-a²b+ab²-b³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4-x⁸+6x-1+x⁸ = 6x+3 (-x⁸+x⁸=0, 4-1=3, a 6x magában van), a polinom elsőfokú.

5x²+13x²y³-12-4x²-6x²y³ = x²+7x²y³-4x²-12 (5x²-4x²=x², 13x²y³-6x²y³=7x²y³, a -4x² és a -12 marad úgy, ahogy van), a polinom x szerint másodfokú, y szerint harmadfokú.

A szorzásokat a tanult módon kell megtenni; mindenkit mindenkivel. A szorzás végén sokan kiejtik egymást, és mindkét esetben a⁴-b⁴ lesz a végeredmény.
0