Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
297
Az alábbi feladat megoldására várjuk a segítséget. Előre is köszönjük!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kék és zöld háromszögek
    • hosszabbik befogója: `3 * 16 // 20 = 2.4`
    • rövidebb befogója: `2 * 16 // 20 = 1.6`
    • átfogója: `\sqrt{2.4^2 + 1.6^2} = \sqrt{5.76 + 2.56} = \sqrt{8.32} ~~ 2.884441`
    • kerülete: `K = 2.4 + 1.6 + 2.884441 = 6.884441`
    • területe: `T = 2.4 * 1.6 // 2 = 3.84 // 2 = 1.92`

(Apró megjegyzés: ebben az esetben pont nem, de a Wikipédia szócikk általában hasznos támpontokat szokott adni a zászlók szerkesztéséhez. Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Namibia#/media/File:Flag_of_Namibia_(construction_sheet).svg )
0