Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9

Főoldal » Középiskola » Fizika
324
Hány méter hosszan gurul fel a 6 m/s sebességű labda egy 10 m hosszú és 2 méter magas lejtőre? (A súrlódás elhanyagolható.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Maga a feladat megfogalmazása 1 baromság :D De azért leszűrhető, hogy arra kíváncsi milyen magasra gurul fel ekkora sebességel.

`h=v^2/(2*g)=((6 \ m/s)^2)/(2*"9,81" \ m/s^2)=color(red)("1,83" \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1