Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
293
Egy vonat tömege 2000t,sebessége 108km/h a fék út 1km.
1.Kezdetben mekkora volt a mozgási energia?
2.Fékező erő?
3.Átlagsebesség?
4.A lassulás értéke? (a=?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`"E"_"k"=("m"*"v"^2)/2=(2*10^6 \ "kg"*(30 \ "m"/"s")^2)/2=color(red)(9*10^8 \ "J")`


2.)
`"F"=("E"_"k")/"d"=(9*10^8 \ "J")/(1.000 \ "m")=color(red)(9*10^5 \ "N")`


3.)
`"v"_"átlag"=("v"_0+"v")/2=(30 \ "m"/"s"+0 \ "m"/"s")/2=color(red)(15 \ "m"/"s")`


4.)
`"t"="d"/("v"_"átlag")=(1.000 \ "m")/(15 \ "m"/"s")="66,67" \ "s"`

`"a"=("v"-"v"_"0")/"t"=(0 \ "m"/"s"-30 \ "m"/"s")/("66,67" \ "s")=color(red)(-"0,45" \ "m"/"s"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1