Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
290
Mennyi 20°C-os és mennyi 60°C-os vizet kell összekevernünk, hogy 10 l 36°C-os vizet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
20 * x + 60 * (10-x) = 36 * 10
20x + 600 - 60 x = 360 /-600
-40x = - 240 /:(-40)
x = 6 liter 20 fokos és 10-x=10-6= 4 liter 60 fokos vízet kell összekevernünk.
0