Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú lineáris függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Szeretnék segítséget kérni az alábbi elsőfokú lineáris függvények megoldásában. Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. kép
Minden x értéket megszorzol kettővel
-3*2=-6
-2*2=-4
-1*2=-2
0*2=0
1*2=2
2*2=4
3*2=6

2. Kép
Minden x értéket megszorzol 3-mal és hozzáadsz kettőt
-3*3+2=-7
-2*3+2=-4
-1*3+2=-1
0*3+2=2
1*3+2=5
2*3+2=8
3*3+2=11
Vedd észre hogy az elsőnél kettővel a másodiknak meg 3mal növekednek a számok!
0