Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1382
mekkora erőhatás hozhat létre 10s alatt 4 kg tömegű testen 15m/s sebességvátozást? lebirná ezt nekem valaki vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
m=4 kg
Δt=10 s
Δv= 15 m/s
a= Δv/Δt= 15 m/s : 10 s= 1,5 m/s2
F=m*a= 4 kg*1,5m/s2=6N
Módosítva: 8 éve
0

m=4 kg
Δt=10 s
Δv= 15 m/s
F=ΔI/Δt= m*v/Δt= 4*15/10=6N
0