Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Sziasztok!
Tudtok ebben segíteni? Előre is köszönöm.

Mekkora a 20"-os, a 26"-os és a 28"-os kerék kerülete? (1" = 2,54cm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTSETEK PLS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
20 colos keréknek: `"K"=2*r*pi=2*("2,54"*20)/2*pi=color(red)("159,59" \ cm)`

26 colos keréknek: `"K"=2*r*pi=2*("2,54"*26)/2*pi=color(red)("207,47" \ cm)`

28 colos keréknek: `"K"=2*r*pi=2*("2,54"*28)/2*pi=color(red)("223,54" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0