Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írd fel a függvény grafikonjához az adott P ponton átmenő érintőjének egyenletét!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
290
Függvény: f(x)=(2x − 5)²
Pont: P(2;-1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény, grafikon, analízis, érintő
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
(2x-5)^2=4x²-20x+25
f'(x)=8x-20
f'(2)=8*2-20=-4
f(2)=(2*2-5)²=1
Érintő egyenlete:
Y=-4*(x-2)+1=4x-8+1=4x-7
1