Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
286
Sziasztok!
Erre a 2 feladatra nem tudom a választ. Kérlek szépen segítsetek. Előre is köszönöm.

1. Hány megoldása van az |x - 3| = 2 egyenlet- nek a természetes számok halmazán, az egész számok halmazán, illetve a racionális számok halmazán?

2. Hány megoldása van az |x - 3| <= 2 egyenlőtlenségnek a természetes számok halmazán, az egész számok halmazán, illetve a racionális számok halmazán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTSETEK PLS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`|x-3|=2`


1. eset: `x-3=2=>x_1=5`

2. eset: `x-3=-2=x_2=1`


Mind a 3 halmazban ez a 2 megoldás van.




2.)
`|x-3|le2`

`-2lex-3le2`

`1lexle5`

`x in [1;5]`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2