Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Csatolom a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.
Átlag: `(100 * 3 + 95 * 2 + 91 * 1 + 80 * 2 + 65 * 1 + 31 * 2 + 17 * 2 + 8 * 1 + 5 * 1) / (3 + 2 + 1 + 2 + 1 + 2 + 2 + 1 + 1) = 915 / 15 = color(red)61`

Módusz: `color(red)100`, mert abból van a legtöbb, 3 darab.

Medián: `ubrace(5, 8, 17, 17, 31, 31, 65)_"fele", ubrace(color(red)80)_"középső", ubrace(80, 91, 95, 95, 100, 100, 100)_"fele"`

b.
`color(white)(ubracecolor(black){:("Elért pontszám"),
("A dolgozatok száma"):}_color(black)(("Osztályzat"), ("Dolgozatok száma")))   ubrace{:(100, 95, 91, 80),
(3, 2, 1, 2):}_(("jeles"), (color(red)8))   ubrace{:(65),
(1):}_(("jó"), (color(red)1))   ubrace{:(),
():}_(("közepes"), (color(red)0))   ubrace{:(31),
(2):}_(("elégséges"), (color(red)2))   ubrace{:(17, 8, 5),
(2, 1, 1):}_(("elégtelen"),(color(red)4))`

c.
`{:("jeles", 8, 360 // 15 * 8 = color(red)192^o),
("jó", 1, 360 // 15 * 1 = color(red)24^o),
("közepes", 0, 360 // 15 * 0 = color(red)0^o),
("elégséges", 2, 360 // 15 * 4 = color(red)48^o),
("elégtelen", 4, 360 // 15 * 2 = color(red)96^o):}`
1