Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Történelemből tudna valaki segíteni? Köszönöm

132
2,3,4,5,6,7,8 feladatban szeretném kérni a segítségeteket! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

3
1.
Azt sajnos nem tudom

2.
A betelepülés önakaratból, a betelepítés pedig (nem anyagi) kényszerből történik.

3.
Kassa környékére
Kárpátalja környékére
Erdélybe
Vajdaság környékére
Bánság környékére

A többi választ nemsokára küldöm.
1

4. Feladat

Olyan nemzetiségi társadalmi szerkezetet értünk alatta, amely nem rendelkezik a korra jellemző társadalmi osztályokkal, például hiányzik belőle a birtokos nemesség. Tipikus csonka társadalom volt a románság, ahol a papoktól és néhány kisebb földesúrtól eltekintve csak jobbágysággal találkozhattunk, tehát nem volt nemesi réteg.
A magyarok mellett még a németek alkottak teljes társadalmat.

5. Feladat

Német - Sváb
Szlovák - Tót
Ruszin - Kárpátukrán
Roma - Cigány
Román - Oláh
Szerb - Rác

7. Feladat

Az asszimiláció vagy beolvadás az a jelenség, amikor egy népcsoport, nemzet, nemzetiség vagy annak tagja nem képes vagy nem akarja saját kultúráját, értékeit megtartani, és a többségi társadalom vagy más etnikum részévé válik. A beolvadás lehet egyedi vagy csoportos, önkéntes vagy erőszakos.

A 8-at sajnos nem egészen tudom és nem akarok hülyeséget leírni.
1

A török kor háborúi hatalmas területeket néptelenítettek el. E vidékeken döntő mértékben a(z) magyarság élt. A XVIII. század folyamán az elpusztult területekre a kevésbé érintett peremterületekről az ország belseje felé indult meg népmozgás, amit belső vándorlásnak nevezünk. E folyamat következtében az ország belső területei megmaradtak magyar többségűnek, míg az etnikai határ
beljebb húzódott. A peremterületekre a határ túlsó oldaláról jelentős tömegek érkeztek, ezt a folyamatot bevándorlásnak nevezzük. Ezt a népmozgást a gazdag földterületek szívóereje mellett növelték a kibocsátó területek rossz életkörülményei, mint a(z) Délvidék esetében a nagyon magas adóztatás. A Habsburg-kormányzat is támogatta a betelepülést, elsősorban a(z) bevételek növelése érdekében. De szerepet játszott a(z) svábok esetében a katolikus vallásúak arányának növelése is. A folyamat révén Magyarországon, a magyarság elvesztette abszolút többségét. Az ország soknemzetiségű jellege fokozódott, az etnikumok keverten helyezkedtek el az országban.
1