Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
Az alábbi matek feladataimhoz szeretnék kérni segítséget.
1. Egy körhenger alakú,6 m hosszú tölgyfaoszlop keresztmetszetének átmérője 0,2 m. Az oszlopból a lehető legnagyobb négyzetes hasáb alakú gerendát faragják ki. Hány Kg fa megy veszendőbe? Az eredeti gerenda anyagának hány %-a a hulladék? A fa sűrűsége: ró= 700 kg/köb m.
A másik két feladatot fotóztam. ( 7.55-ös a,b feladatok)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
A faoszlop tömege: `m_"oszlop"=pi*m*r^2*rho=pi*6 \ m*("0,1" \ m)^2*700 \ (kg)/m^3="131,95" \ kg`


A gerenda tömege: `m_"gerenda"=(d/sqrt2)^2*m*rho=(("0,2")/sqrt2 \ m)^2*6 \ m*700 \ (kg)/m^3=84 \ kg`


A veszteség pedig: `m_"veszteség"=m_"oszlop"-m_"gerenda"="131,95" \ kg-84 \ kg=color(red)("47,95" \ kg)`


Az arányuk: `"arány"=(m_"veszteség")/(m_"oszlop")*100=("47,95" \ kg)/("131,95" \ kg)*100=color(red)("36,34" \ %)`




2.)
a.)
`m_"széna"=(2/3*m*s*h*rho)/1.000=(2/3*"3,5" \ m*8 \ m*12 \ m*80 \ (kg)/m^3)/1.000=color(red)("17,92" \ t)`


b.)
`m_"búza"=(3/4*m*s*h*rho)/1.000=(3/4*5 \ m*5 \ m*16 \ m*60 \ (kg)/m^3)/1.000=color(red)(18 \ t)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0