Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a P pont és az e egyenes távolságát, majd a P és K pontok távolságát is!

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Számítsd ki a P pont és az e egyenes távolságát, majd a P és K pontok távolságát is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`m=sin(180°-135°)*6=color(red)("4,24" \ m)`

`"PK"=sqrt(8^2+6^2-8*6*cos135°)=color(red)("11,57" \ m)`



b.)
`m=sin(180°-150°)*6=color(red)(3 \ m)`

`"PK"=sqrt(8^2+6^2-8*6*cos150°)=color(red)("11,9" \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1