Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 11. osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
309
3 g sót hány gramm 7%os oldatban kell feloldani hogy 9%os oldat keletkezzen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A keverési egyenlet így szól : m1 * w1 + m2 * w2 = (m1 + m2) * w3
Jelöljük a 7% os oldatot x-el. A sót vegyük egy 100%-os oldatnak.
Tehát: 3 * 100% + x * 7% = (3 + x) * 9%
Ebből kijön, hogy x=136,5 gramm
Tehát 3 gramm sót 136,5 gramm 7% -os oldatban kell feloldani hogy 9%-os oldat keletkezzen.
0