Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék! Köszönöm szépen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Matek 83 feladat a, b, C,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`5 / 3 : 4 / 7 = 5 / 3 * 7 / 4 = (5 * 7) / (3 * 4) = 35 / 12 = color(red)(2 11 / 12)`

b)
`1 / 2 : 1 / 3 = 1 / 2 * 3 / 1 = 3 / 2 = color(red)(1 1 / 2)`

c)
`5 / 4 : 5 / 7 = color(green)cancel(color(black)5)^color(green)1 / 4 * 7 / color(green)cancel(color(black)5)^color(green)1 = 7 / 4 = color(red)(1 3 / 4)`
Módosítva: 2 éve
1