Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület számítás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
304
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Lendület kiszámítása:
I=mv
mautó=1,2t=1.200kg
vautó=30km/h=8,333...m/s
mmotor=200kg
vmotor=180km/h=50m/s

Imotor=?
Iautó=?

Imotor=200kg·50m/s=10.000kg·m/s

Iautó=1.200kg·8,333...m/s=10.000kg·m/s

A két test lendülete egyenlő, tehát
Imotor=Iautó
0