Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
618
Egy K középpontú, r sugarú körhöz ( a kör síkjában lévő) P pontból húzott PE érintőszakasz hossza 40cm. Tudjuk még, hogy KP+r=50. Határozd meg a KPE háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`KP^2 = PE^2 + KE^2`
`(50 - r)^2 = 40^2 + r^2`
`50^2 - 2 * 50 * r + \cancel{r^2} = 40^2 + \cancel{r^2}`
`2500 - 100 * r = 1600`
`100 * r = 2500 - 1600`
`r = 900 // 100 = 9`

`T = PE * KE // 2 = 40 * 9 // 2 = 360 // 2 = \color{red}180 cm^2`
0