Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Levezetve valaki esetleg le tudná írni ,hálás lennèk?

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Gondoltam egy számra ,hozzáadtam 26-ot ,az összeget megszoroztam 4-gyel ,eredményül a gondolt szám 12-szeresèt kaptam .Melyik ez a szám ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matemarika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A keresett szám az x.
(x+26)×4 = 12x
4x + 104 = 12x
(mindkét oldalból elveszek 4x-et)
104 = 8x
(Mindkét oldalt osztom nyolccal)
x = 13
A gondolt szám a 13.
0