Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
oldd meg a (2x-1)(2x+1)=8 egyenletet a valós számok halmazán!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megoldás:
(2x-1)(2x+1)=8 ⇒ (a+b)(a-b)=a²-b²
(2x)²-1=8=4x²-1 /-8
4x²-9=0 ⇒ Lehet megoldóképlettel, de itt van gyorsabb is
(2x+3)(2x-3)=0

x1,23/2
Módosítva: 2 éve
0