Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
603
egy iskola tanulóinak 28%-a végzős,a végzősök 75%-a,vagyis 168 diák egyetemen kíván továbbtanulni.Hány diák jár összesen ebbe az intézménybe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Az iskola összes tanulóját jelöljük x-szel.

Az x 28%-ának a 75%-a 168 diák.


A százalékos értékeket átalakítjuk tizedes tört alakba:

28% = 0,28
75% = 0,75


Felírjuk az egyenletet, majd levezetjük:

0,28x • 0,75 = 168

0,21x = 168 /:0,21

x = 800


Összesen 800 diák jár az intézménybe.
0