Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Egy köthöz két pontjában érintöket húzunk. Mekkora szöget zárnak be az rintok, ha az erintési
pontokat összeköt húr a kör középpontjából 130 fokos szögben látszik?
a legjobb az lenne ha valaki lapon megtudná oldani előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól értettem:

`\hat{ACB} = 360 - \hat{AOB} - \hat{OAC} - \hat{OBC} = 360^o - 130^o - 90^o - 90^o = \color{red}50^o`
0