Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol házi

73
Köszönöm aki segiteni tud érdemben
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
elmondanád mi is a feladat mert lehet hogy tudok segíteni
0

Szia!
Először megköszönheted, hogy írt, ajánlott helyeket, vagy szimplán hogy válaszolt.
Utána leírhatod, hogy te melyiket választanád. Itt mindig jó érv, hogy az pont nagyon érdekel téged, az a kedvenc tantárgyad (ha itt pl töris rész). Vagy pont ellenkezőleg, arról még nem hallottál, de érdekesnek hangzik.
Mivel sok mindent kell kérdezni, ezért lehet egy külön bekezdés, hogy viszont lenne pár kérdésed a programmal kapcsolatban, vagy több információt szeretnék megtudni. (Hogy ne legyen annyira száraz, ebbe tehetsz mást is, nem csak amit kell, ezt tuti értékelik ha kicsit feldobod.)
Elköszönésnek írhatod hogy várod a levelét; előre is köszönöd a válaszokat; nagyon várod már hogy találkozzatok, akármit, csak legyen valami.
Aláírásnak a Love vagy Take care tökéletesen megfelel baráti levélben de van még ezer más variáció is ha egyik sem tetszik. Alá pedig a neved és kész is.

Fontos, hogy a köszönés után és aláírás előtt is vessző van.
Például:

Hi Liam,
Thank you for your letter and the recommendations.
They all sound very interesting and exciting. Since I’m a big football fan, I'd love to take a tour of the stadium of Newcastle United F.C.
You could tell me a bit more about this programme? How much does it cost? Do we have a chance to meet the players? What time does it start? How long is it? If we have some time after, we could go get something to eat. What do you think?
I’m waiting for your reply.

Take care,
[Név]
2